Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Klubb Blaendwerk: Bossebandet (En tribute till Bo Hansson) + Jerry Johansson & Hanna Östergren + Easter of Eden

oktober 31 19:30 23:00


Insläpp: 18:00
På scen: ca 19:30


Bossebandet. Tribute to Bo Hansson

Bossebandet har funnits nu i två år och det är dags att växla upp. Livekonserterna som ständigt fylls på av en entusiastisk publik ska bli fler och i alla delar av landet. Dessutom ska de spelas in och så småningom ges ut på skiva. Bo Hanssons musik är för bra för att glömmas bort. Massor av framträdanden ligger ute på youtube vilket sakta men säkert sprider ryktet om ett av landets bästa liveband. Detta är första gången som Bosses underbara musik framförs av ett större band.

Låtvalet har spridit sig från enbart Bo Hanssons musik till all möjlig svensk psykedelia från 1970-talet. Bl.a. Fläsket Brinner, Nature (Lasse Wellander), Kvartetten som sprängde, Ragnarök, Samla Mammas Manna, Träd gräs och Stenar och Kebnekajse.

I bandet:
Kenny Håkansson Gitarr
Bill Öhrström Munspel, Congas
Lasse Liljegren Orgel
Bobby Ringström/ Staffan Strindberg Bas
Mikael Svanevik Trummor
Peter Bryngelsson Slide, gitarr

Bosses låt
Resa mot okänt mål
Solen

Jerry Johansson och Hanna Östergren

Den svindlande, vindlande dynamiska duon Jerry Johansson/Hanna Östergren kliver fram ur de djupa skogarna och gemensamt ställer sig på en scen, där de kommer väva fram pulserande vävar som både expanderar och ”psykedeliserar”. 

Genom de pågående tiderna har Jerry Johansson färdats allt djupare in i sitarens, banjons, och alla stränginstruments magiska klangvärldar. Dessutom har han varit hjärtat i Grovjobb under flertalet år, drivit sina jazzensembler, komponerat musik och fortsatt hålla sinnet öppet. 

En annan, men besläktad resa har Hanna Östergren färdats i perceptionens utmarker, med Hills, Laughing Eye och Träden som vissa ledtrådar och kompassriktningar. Det finnes många flera.
Djupt rotad i ett slags utvidgade, transliknande kompositioner, där ragans strukturer formar musikens vägar, kommer kvällen sakta vindla sig fram, riktning ljuset.

Musiker så som Ananda Shankar, Robbie Basho, Sandy Bull och George Stavis har färdats på liknande stigar tidigare, men Jerry Johansson och Hanna Östergren är kloka nog att berika denna resa med sina alldeles egna ”närvaranden”, insikter och personligheter. Som redan sagts, en unik duo.
Precis som i drömsömnen rör sig olika teman i koncentrationens mittpunkt kring sina egna omloppsbanor. Flätas samman, förskjuts, ändrar skepnad, klingar vidare.
Och återigen, precis som i drömmen upphävs känslan av tid och rum i denna sällsamma resa.

Jerry Johansson: sitar, banjo och gitarr.
Hanna Östergren: trummor, slagverk, klaviatur och dulcimer.


Easter of Eden
// Inte långt från trädet // Dos Records

I den sumeriska berättelsen om Dilmuns trädgård växer Livets träd öster om Eden. Äpplen på grenarna öppnar ens ögon. Dessa frukter förekommer genom människors föreställningsvärld både som källa till kunskap, förgiftade så att de orsakar evig sömn, placerade på någons huvud för att avgöra en tvist, inspirationen till tanken om gravitation eller som affärslogga för både the Beatles och en global datortillverkare. Det ena oätet och det andra med en tugga i. Ester av Eden är en liten produktionsenhet av musik och text bestående av Ester Svanevik, Peter Bryngelsson och Mikael Svanevik. De 10 sånger samt ett ljudlandskap som nu släpps emanerar från början i ett musikprojekt kallat Roadmap av och med gruppen Ragnarök. Texterna kretsar kring närheten mellan världsalltet och de minsta detaljerna i universum. Solstrålar, gruskorn på vägen, flugor i en hästs ögonvrå, minnesfrön, vikten på ett för tidigt fött spädbarn, aggressionsutbrott, djur som dött på landsvägen, ett tåg på väg genom natten eller mopeders ljud jämfört med bilar.