Kitchen takeover – Skeppet GBG goes Michelin-restaurang!
Den 25 och 26 augusti förvandlas Skeppet : Salongen till en stjärnkrog när två supertalanger tar över köket under två kvällar. Nicolas Einerseni och Malin Stjernström är duon bakom den top notch-meny som presenteras. Mellan sig har de jobbat på restauranger med sammanlagt 5 (!) Michelinstjärnor runt om i världen. Nu senast på svenska kocken Frantzéns restaurang i London.
Malin Stjernström är i grunden Pastry chef och började sin karriär på en av världens mest välrenommerade konditoriutbildningar i Schweiz. Därefter har hon jobbat på ansedda restauranger i såväl Spanien som Sverige och England.
Nicolas Einersen kommer ursprungligen från Chile men har tillbringat stora delar av sitt liv utomlands. Först en sväng i Kanada innan han landade i Storbritannien där han bland annat arbetat för den franska Michelinkocken Éric Chavot. När han senare tog jobb som souschef på den välrenommerade krogen Aquavit i London blev han förälskad i den skandinaviska matkulturen.
Nu har vägarna lett dem till Skeppet GBG, och vi har blivit lovade en gastronomiupplevelse utöver det vanliga. Åtta rätters-meny är det som gäller. Det är antingen pescetariskt eller vegetariskt käk – Ni väljer själva (veganskt går att få vid förfrågan!). Menyn kommer till viss del bestå av sharing-komponenter så vi rekommenderar sällskap om minst fyra, men kan givetvis att lösa om ni är färre. Vår egen vinleverantör Jörgen från RekoVin styr upp med naturviner utvalda för den här kvällen. Det är en sittning per kväll och bordsplatserna är begränsade till 60 personer per kväll. Först till kvarn!
För att boka klickar du dig vidare via knappen nedanför. Menyn kostar 850 kr per person, dryck tillkommer. Båda sittningarna startar 18:00.